I vår trädgårdsbutik i Graninge Kulturcenter i Molkom säljer vi fruktträd och bärbuskar, perenner och sommarblommor, jord och krukor. Sortimentet är inriktat på det ätbara och det som doftar mycket och gott samt gamla nyttoväxter som har en kulturhistoria och som lockar fjärilar och bin. En och annan vacker växt finns där ändå, bara för att den är vacker. De flesta växterna är härdiga i zon 5 men några är härdiga till zon 4.

I växthuset på Molkoms bruk (observera ingen försäljning i växthuset) odlar vi tomatplantor och andra grönsaksplantor för växthus och friland, en del kryddväxter och sommarblommor.

Jorden och jordförbättringen som vi säljer kommer från Rölunda och alla olika typer är endast naturgödslade.

Vi säljer sekatörer och sågar från Silky i Japan (bäst i test) och ogräsjärn från Svea Redskap, samt övriga tillbehör till trädgård.

 

Bakgrund

Jag som har startat Östanås Trädgårdar har arbetat i trädgårdsbranschen sen jag gick min grundutbildning på Säbyholms Trädgårdsskola åren 1978 till 1980. Jag har läst till trädgårdsingenjör på Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp åren 1997 till 1999 och de senaste 15 åren har jag undervisat både ungdomar på trädgårdsgymnasiet och vuxna på yrkesVux och Yrkeshögskolan.

nbIMG_1367